Sunday, November 27, 2011

manusia pelik

ada sorang laki ni kan
sebab dia la saya nangis teruk semalam
ye memang sebab saya sakit 
tapi sebab dia la saya nangis lagi teruk
dia ni pelik ok!
i mean, sangat2 pelik!!!!
hobi dia ialah buat orang menangis
and dia rasa sangat bangga bila dia boleh buat orang menangis
dia akan gelak kuat2
pastu kecoh kat semua orang
haih, geram! 
kalau la dia ada kat sebelah
tobat saya katok2 sampai lebam!

tapi kan, saya takut jugak dengan dia
sebab dia garang 
sobs.. so kalau lepas pukul dia
saya lari masuk bilik pastu kunci pintu cepat2
sebab saya takut dia mai marah saya
pastu nanti lepas dia marah
saya kena nangis lagi
penat tau nangis
muka pun jadi sembap, huduh :(

tapi kadang2 dia boleh jadi baik
belanja, beli hadiah, cakap elok2, puji2 saya (bukan depan2 la)
tu la saya kata dia ni pelik
kadang2 ok, kadang2 tak ok..

tapi what to do kan
dari kecik memang dia macam tu
agak2 lepas dia kahwin nanti dia pelik lagi tak?

manusia pelik dengan pose yang pelik.

sekian luahan hati pada 1 muharam 1433hijrah.

Saturday, November 26, 2011

loneliness

this is the moment when u feel like nak balik rumah serta merta
akan rasa sangat lonely and devastated bila sakit and jauh dari family

sabaq fini, sabaq..
ujian ni...
jangan mengeluh tau,
nanti jadi tak redha
bila sakit ni
kalau redha, boleh kifarah dosa
ni Allah nak tambah pahala ni
sabaq na
nanti baik la tu, insyaAllah.. :)

Thursday, November 24, 2011

happy birthday sayang :)

sat ja dah setahun umur Amir Asyraf bin Zairin  :)

selamat hari lahir asyraf sayang
semoga membesar dengan sihat
semoga sentiasa dilindungi Allah
semoga menjadi hamba yang beriman
semoga menjadi anak, cucu, anak sedara dan adik yang soleh

achu love u sayang!!! mmmuuuaahhhssss

Wednesday, November 23, 2011

if...

tadi dalam kelas materials development
as usual, belajar la macam mana nak buat tasks, functions apa nak ajar, students' factors bla bla bla
and dalam salah satu contoh material tu nak ajar cara guna 'if'
and lecturer pun tanya 'what would you do if you have just inherited £10, 000?'
dia suruh list 3 benda yang kita nak kalau suddenly dapat duit banyak tu.

as usual, for me yang selalu sangat plan pasal what to do bila ada duit
(the same thing goes to afifi akib, both of us sangat HEBAT bab2 nak plan duit ni. padahal duit tak dapat lagi pun!)
i did the listing dengan sangat cepat la kan
well, benda dah biasa buat hahaha
so, sophie (the lecturer) nampak macam i dok melangut tak buat kerja
and she asked 'dah siap ke?' (in english of course ;p)
and when i said, dah siap harus la kena tanya terus what's on my list kan
and the first thing i said, go for a holiday, luxury holiday
i don't know about others
but for me personally, bercuti (or precisely, bercuti dengan sangat mewah) adalah one of my fervent wishes
dan wajib wajib wajib dengan family
ok tak kisah la, mewah ke tak
tapi kalau pi bercuti dengan family kan
the happiness adalah indescribable :)
and bila dah ada £10 000, percutian yang mewah adalah sangat menggiurkan!

yes, i know £10 000 sikit je pun kalau nak mewah sangat
kalau convert baru ±RM50 000
tapi lets say la, its enough :)

then sophie tanya lagi, where would i go
and my answer is Bora Bora
[bukan Bora Ombak Restaurant tu tau! ]
and dia terkejut why i choose Bora Bora
ye la sebab tempat ni tak popular sangat macam Hawaii, Mauritius, Swiss, Milan, Dubai, KL (eh?) etc..

i've been to quite many places
but i think, islands or beaches are fantastic, incredible
i dont know why, but i keep on thinking this place is one of the heavens on earth
[go goole it if u never heard of bora bora]
if i were to answer pergi umrah, i've been there with makayah dulu
and yes, that holy places are sangat indah dan the experience is the sweetest thing :)
tapi u get what i mean kan, the percutian thing..

For Bora Bora : i love sea, i love water, i love beautiful scenery so much
needless to say the crystal clear water, luxury resorts, cruising yacht, spa, fresh seafood, sun bathing...
[even though i dont know how to swim!! yes, soooo lame, afini! ]
tapi entah la, just the imagination of doing all those thing with my beautiful family makes me shiver and giggle with so much excitement :)

childish, but this is my dream
if i have rezeki lebih satu hari nanti
insyaAllah, i'll bring my makayah, my abang2, my kakak2 ipar, my anak2 sedara, my tok
and we will have a very great and fantastic holiday everywhere they want, twice a year perhaps!
[Bora Bora is one of the choices, if they like the place too!]

as for my other wishes on the list
i wrote shopping and saving (a must, afini! because u know, i am such a boros person)
but these are common
shopping, u name it and i'll get it for u :)

but, i'm more than bersyukur for all the things Allah has granted for me and my family
too much to list, endless list..
Alhamdulillah
Thank you so much, Allah...

p/s : i dont why i still dont know how to swim. come to think about it, bfifi (baen pun) dok ajar dari kecik lagi. am i too berat to float? tapi time kecik dulu tak la berat sangat rasanya. time bfifi kat langkawi dulu, everytime mandi pool or laut, mesti dia ajar berenang. tapi still la tenggelam jugak setiap kali dia lepas :(
one more, belakang rumah tok ada sungai and dulu air sungai tu kira suitable la untuk budak kecik swim, and tiap2 kali (every week, i mean) mandi dok la try berenang, sebab usaha tangga kejayaan kan.. tapi fruitless. sekarang dah besar tua macam ni, give up!!! hahaha pinjam pelampung aiman alia sudahhh :)

pp/s : err, nak pi cuti kat mana next year? maklum la, time tu tak payah kalut nak fly balik sini dah :) weeehooo!!!

Friday, November 18, 2011

marilah bezikir sambil menggerakkan badan

ni la penawar rindu beta..

orang kata melentur buluh biarlah dari rebungnya
meh ratid ramai2 na :)

ohhhh asyrafffff, you are such a cutie pie!!!!!

video

Thursday, November 17, 2011

bersiar-siar

yang ni before farewell party lagi rasanya
so lagi lama punya cerita
never mind, pekasam memang sedap kan ;p

it was not bersiar-siar
jogging sebenarnya
but that day, mek (aka bella) joined us (me and yana)
and so good, dia bawak camera
so dia banyak captured us la :)

but it was truly nice morning walk kat area warwick ni
we jogged and walked from warwick uni (specifically from Hurst)
sampai Kenilworth city centre
kalau by bus, it should be around 15-20 mins kot
tapi dah ikut jalan belakang
plus banyak stop nak menikmati keindahan alam lagi kan
we took more than 1 hour nak sampai sana
seriously, memang jauh jugak la
tapi it was so lovely all the way there
tak rasa penat pun
tapi rasa lapar la (wajib!)

dah alang2 ada gambar
upload je la :)
enjoice!

 warm up kat padang uni dulu. 
ceyyy sit up la sangat kan, buat 3 kali pastu tak terangkat dah!

 cross bridge comel ni dah bukan kawasan uni dah. terus masuk dunia english country side :)

lalu ikut tepi2 ladang macam ni je. nobody was there.


 ni ada ladang untuk lembu. ada lalu area kuda jugak, tapi quite far from us, mek tak ambik gambar kot. by the way, the lembu's shepherd is babi tau. hahaha tak nampak la kat sini sebab kami takut, so joging laju2. ini je sempat snap.

 antara pedestrian walk. area ni boleh selisih ngan orang lain yang jogging jugak. 

 my partner in joging.
ok, time ni dah start berpeluh, so sweater dah kena ikat. sejuk2 macam ni susah nak sweating, so once dah keluar peluh, rasa sangat fresh!

 cross bridge untuk pi Kenilworth

 yeayyyy, almost sampai dah!!

 hahahah and i got this for the brunch (breakfast + lunch). super yummy!! 

and they got their own delicious meals too!!

alhamdulillah, so good and i had so much fun
can't wait for the weekend to come
sebelum ni kalau joging pun tak la pusing jauh macam ni
kat rumah lama dulu
joging dalam park je
so nothing spectacular
tapi nice jugak :)))

p/s: on the way balik, perut dah penuh so dah tak larat nak jalan lagi sejam. we took a bus. hahaha settle!

Wednesday, November 16, 2011

Luncheon

Chicken fajitas with hot choc
The boy in the striped pyjamas
My ownself company
=HEAVEN

tayang skirt ;p

i've been drafting this entry for ages you see.. teruk la afini :(

ok finally here you are
sebelum ni sibuk sikit
now, better!
insyaAllah I'll try to update as usual as possible :)

so this is like, 3 weeks ago?
no, 2 weeks ago (i think)
farewell party Duncan
he's one of my lecturers
yeah he's nice and funny, too! (even sometimes, he can turn out to be a grumpy man, u know!)
now dia dah sambung mengajar kat university lain
dalam UK jugak la
ni party nak say good bye for him la ni :(

but!!! everyone, the main point here is
this is my first time nak show off my skirt in this blog
not new skirt actually
its pretty old!
i think mak bought it for me when i was in standard six
oh myyyyyy, that was 10 years ago!!!!
and i still can fit in bebeh!!!
hahaha <-- gelak keriangan!

 do i look like miss-so-gracious-well-bred-princess-like young lady? yes, allow to be in perasan mood, please :)

Mr Duncan Hunter is standing four from left. 

hahaha vain in the toilet ;p 

favourite spot to lepak for most students in warwick. i'm going to miss this place so much nanti :(

ok habis sesi show off skirt
tapi kan, i should have taken more pictures with the skirt right?
hahahaha perasan lagi!

Thursday, November 10, 2011

malas update, so letak gambar.

boleh tak?
halal la..
lagi pun, saya tak sihat ni
batuk *uhuk uhuk* dan sesema *srot sot*

ni 2 minggu lepas
see? lama gila punya cerita
begambar di bawah pokok di musim luruh :)

 in front of maths & stats building. 

bella
(nama omputih dia kat sini. moden terus u!!) 

daun mohabbatein. unfortunately, no shah rukh khan to play the violin :( 

heroin2 mohabbatein. tunggu hero tak mai2 lagi, cemuih haih..

this may be my last chance to feel the autumn in my life (read: heart)
so, treasure it fini!!!!!
btw, autumn is nice kan?