Wednesday, June 30, 2010

Paris~ Part 8 (Disneyland - 1)

ok bahagian yang paling panjang dan paling banyak gambar sepanjang kat paris, Disneyland. actually Disneyland ni dok kat outskirt Paris, kena bili tiket lain naik RER ke sini. tak kisah la, janji sampai kan?

tikat nak masuk disneyland, ada 2 parks; disneyland park ngan walt disney studio. harga asal kalu tunjuk student card ialah 43€, tapi disebabkan fizah dan farahin dah beli voucher kar ebay berharaga 1.50 pound, so kami dapat masuk dengan harag 19€ saja!!! murah gila kan?? sangat best, walaupun penat tak terkata sebab kalau boleh nak masuk smeua part dalam ni. besar ok! kena lari2 dari satu tempat nak pi tempat lain, takut tak sempat..

depan disneyland park. bangunan tu ialah Disneyland Hotel. best la dok hotel ni, hari2 boleh masuk Disneyland!

kaunter jual tiket pun cantik kan?

kena bagitau siap2, sila la tahan dengan gambar2 fini dalam ni. semua stock ala ngada2 sebab pakai cekak ni. feeling2 zaman kanak2 riang dulu! balik nanti nak bagi alia sebenarnya, tapi rasa macam best pulak pakai kat sini. hehe sori alia cayang, nati achu bagi eh!

ngan patung ni pun jadi keja kan?

castle nak masuk ke Fantasy Land

Fantasy Land ni fini masuk dalam Part 3, sebab mula2 ni kami pi naik ride dulu

dalam Discovery LAnd. naik mountain space ride yang extreme gila!! best!!!! macam alton towers, tapi lagi lama dan lagi best!

depan Buzz Lightyear

keluar dari situ, ada small parade Lilo & Stitch

masuk pulak Adventure Land

jumpa Chip & Dale pulak. comel kan dia peluk budak tu??

haih, nak jugak? ok, fine la nampak over! tapi bila lagi kan??

nak masuk ride dalam ni

dok dalam perahu tu, travel dalam tunnel yang ada pirates, harta karun bla2. best la! macam lawak2 tu..

lepas tu naik train pulak keliling disneyland park.

habis naik train ni terus pi walt disney studio pulak.

Paris~ Part 7 (Disneyland - 2)

lepas tu keluar dari disneyland park, lari2 nak pi Walt Disney Studio pulak. dok sebelah2 je. best dalam ni! besar gila!!! ada banyak rides. tapi tak sempat nak main semua. pilih2 je..

antara walt disney studio (belakang tu) ngan disnelyand park (depan).

dah masuk walt disney studio

dalam studio, ada banyak restaurants dalam ni

luar studio

naik ride dalam The Hollywood Tower Hotel: Twilight Zone! best nak mampos!!! kalah Alton Towers ok! lama plak tu..

ni dah kat tempat duduk. sempat sekali snap, lepas tu semua kena ready dah! (actually tak boleh ambik gambar kat sini)hehehe cekak pun kena buang la kan, takut terpelanting pulak. serius best weih! terangakat bontot bila seat tu naik turun, depan belakang. nasib baik ada seat belt, kalau tak mungkin boleh tercampak! hahaha (yana macam nak buat gaya takut, tapi mulut senyum je.. haih!)

lepas tu nak naik tram dalam hollywood tu pulak, lalu kat tempat2 depa shoot movie! hebat weih..

see? mak cik2 ngan budak2 ni dari spain. terus tegur kami sebab depa kata kami nampak 'beautiful' pakai cekak tu! hahaha betul ni, happy je depa! siap ambik gambar kami ok! nak tunjuk bukti, fini pun suruh kayla ambik gambar guna camera fini gak ^_^

antara set lakonan. kami dalam tram tu je. fini ada ambik video part depa buat lori terbakar!kagum2.. nanti tengok kat bawah eh!

heheh perasan tak tu kereta dalam Pearl Habor? abang josh harnett yang kacak pernah ada dalam kereta tu tau.. ;p

101 dalmatians

nak masuk stunt show pulak. sejam dalam tu, best!! tengok macam mana orang buat action movies guna kereta, motor, terbakar la.. best!!!

depa bawak keta memang cool la. macam kita selalu tengok dalam movie tu. ni konon2 kereta merah tu kena ligan ngan 5 bijik keta hitam tu la. siap bepusing-pusing bagai

hahaha keta orang jahat yang kaler hitam tu terbelah dua!!

tu si driver yang hebat sedang di interview

bawak keta senget2 pulak

keta jatuh menjunam

main tembak2. so real ok!

ni main ligan2 guna motor pulak

yeah lompat!!

ni part orang terbakar! rupanya dalam tu dia kena pakai sampai 6 lapis..

dalam screen tu director ngan assistant director

yang ni depa buat meletup, pastu terbakar!!

dah habis.. tu la stuntmen! fini cerita nampak macam besa je kan, tapi bila tengok sendiri, memang cool la!

hahaha bukan semua orang dapat chance boleh pi amibik gambr ngan stuntmen ok! rasa syok habis la (walaupun pakai cekak minne mouse tengok action secene ialah tak cool langsung!!). tpi sibuk je la budak baju merah ni! haih..

jalan2 dalam walt disney studio

makan cornetto pulak. sebab panas sangat time ni.

masuk balik dalam main studio sebelum keluar untuk nak masuk ke disneyland park pulak

antara kedai2 dalam tu

video
ni video lori terbakar tu.

Paris~ Part 6 (Disneyland - 3)

last part pasai disneyland. penatnya, bayak sangat gambar kat disneyland. rasa macam nak cerita semua benda je!
sambung masukdalam disneyland park sebab ada parade pukul 5pm. acara wajib setiap hari kat semua disneyland. best tengok semua watak disney depan mata! so cute!!!! rasa macam budak2 balik..

video
video time mula2 parade ni. start dengan mickey mouse and the gang dulu.

sambung dengan alice in wonderland

pinocchio

toy story

winnie the pooh

captain hook and pirates dalam cerita Peterpan

peterpan yang super cute. time dia pusing kat fini, lupa nak amik gambar sebab dia cute sangat!! hahaha

masuk watak2 jahat pulak. evil queen dalam snow white.

ni kereta geng2 jahat

lion king

my favourite part, disney princesses!!!

mermaid princess, prince adalah kacak ye..

aladdin dan jasmine yang over bercinta! haih.. malas betul nak lambai tangan kat orang!

cinderella tak nampak dalam ni, sebab terlindung =(

habis parade tu dalam pukul 6, kami pi pusing dalam Fantasy Land balik. park ni tutup pukul 8, tapi kami balik nak pukul 7. sebab ada benda lain nak buat lepas balik dari sini.

rumah pinocchio

It's A Small World, dalam ni super comel. naik cruise masuk dalam tu. lepastu kat tepi2 ada semua tempat dalam dunia dan jenis2 orang. siap ada lagu! alala comel la.. boleh bawak alia ngan aiman main sini!

contoh macam ni, Korea.

masuk US plak

ni macam theme park. cantik2..

sebelum keluar, ada satu bilik yang ada bangunan2 penting seluruh dunia dalam versi kecik. tapi klcc tak dak pun.. =(

taj mahal

sebalah pisa.

in this small world, you're here, there & everywehere instantly!

jalan2 kat taman dalam Fantasy Land lagi. comel kan?

jumpa Sulley dalam cerita Monster Inc, tapi dia besar gabak, takut nak pi dekat! plus geli la, hehehe

last performance by mickey and freinds..

dah nak jalan keluar park. tu landasan parade tadi

depan pintu masuk lepas dah keluar

last pic sebelum keluar. bye2 disneyland, ada rezki kita jumpa lagi T__T